BELLANAPOLI

"Paolo Pistola, w przygotowywanych przez siebie daniach, przywołuje aromaty i smaki prawdziwej włoskiej kuchni."

logo_x5_bellanapoli copy

Smakowite zapachy, cicho szemrząca włoska muzyka i widok Zatoki Neapolitańskiej, Półwyspu Sorrento. Tak mogą wyglądać wakacje. A jeżeli nie mamy wakacji to tak może wyglądać chwila, godzina bądź wieczór w BELLANAPOLI. Piękny Neapol – tak tłumaczy się nazwa naszej restauracji. Otóż piękny Neapol to miejsce urodzenia i edukacji kulinarnej naszego szefa kuchni. Paolo Pistola, w przygotowywanych przez siebie daniach, przywołuje aromaty i smaki prawdziwej włoskiej kuchni. Prawdziwej, to znaczy tak jak przygotowują ryby, mięsa, pastę na południu Włoch.

Aperitiv zaostrzy apetyt, barwne przystawki pobudzą wyobraźnię, zupa będzie znakomitym wstępem do wykwintnej potrawy z ryb, mięsa, owoców morza czy talerza spaghetti. Do każdej potrawy będzie starannie dobrane wino zdradzając sekrety najsłynniejszych piwnic winiarskich. Radość smakowania i zajadania przedłużymy deserem i owocami, po których obowiązkowo maleńkie espresso.

A żeby życie było tak piękne, jak na to zasługujemy, to do espresso niezbędny jest kieliszeczek limoncello. Ten typowo neapolitański trunek robiony jest z limonek, a wygląda tak, jakby do kieliszka spadła kropla słońca. To neapolitańskie słońce rozświetli Wam wnętrze, aż do następnej włoskiej biesiady…

kreska_birra

“Zapraszam Państwa do niesamowitego,
pełnego smaków, włoskiego świata.”
paolo

Do zobaczenia w restauracji Bellanapoli.

flaga